TLife | The female side of life

Διαφορετικά φασολάκια με φέτα...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ξέρεις πως η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισα του κόσμου στη διατροφή. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες λαδερά; Τα φρέσκα φασολάκια είναι στα καλύτερά τους αυτό τον καιρό. Κι αν ο κλασικός τρόπος με ντομάτα και πατάτες δεν σε... ξετρελαίνει δοκίμασε μια πιο λιτή, αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή. Τρυφερά φασολάκια, μαραθόριζα και τριμμένη απολαυστική φέτα!

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (αφαίρεσε και το φύτρο)
  • 5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού φέτα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα και ξέπλυνε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό

  • 2

    Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άσε να πάρει βράση

  • 3

    Πρόσθεσε τα πράσινα φασολάκια, μαζί με τη μαραθόριζα και άφησε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 4-5 λεπτά είναι αρκετά

  • 4

    Γύρισε σε ένα σουρωτήρι και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσεις το βρασμό και να διατηρήσεις το πράσινο ζωντανό χρώμα στα λαχανικά σου

  • 5

    Βάλε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και σοτάρισε να πάρει άρωμα. Αφαίρσε μόλις πάρει καφετί χρώμα

  • 6

    Γύρισε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τη μαραθόριζα, τον άνηθο, το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε

  • 7

    Σόταρε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να λαδωθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα λαχανικά σου

  • 8

    Σέρβιρε χλιαρό με τριμμένη φέτα και ελάχιστο πιπέρι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...