TLife | The female side of life

Μελένιοι βοβλοί στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρότα, κρεμμύδια, γογγύλια, ραπανάκια, γλυκοπατάτες. Όλα νόστιμες ρίζες-βολβοί που δίνουν υπέροχη γεύση σε φαγητά και σαλάτες. Λίγο ελαιόλαδο, μέλι και μισή ώρα στο φούρνο αρκούν για ένα πανάλαφρο πιάτο με υπέροχη γλυκιά γεύση. Οι μελένιοι βολβοί έχουν μόλις 118 θερμίδες.

Εύκολη 45 Λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 μέτρια γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 4 ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 3 μικρά μακρόστενα κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση
  • Μαγειρικό σπρέυ (ή λίγο έξτρα λάδι για το ταψί)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο σους 280oC

  • 2

    Σε ένα μεγάλο πυρέξ ανακάταψε του βολβούς σου, μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι και φρόντισε να νοτίσουν όλοι με τα υγρά

  • 3

    Ψήσε για 30 με 35 λεπτά στο φούρνο. Θα δεις τα λαχανικά σου να μαλακώνουν και να παίρνουν ελαφρύ καστανό χρώμα

  • 4

    Φρόντισε να ανακατεύεις τα υλικά μέσα στο πυρέξ ανά 15 λεπτά

  • Διάλεξε σωστά τα λαχανικά σου, αλλά και τα φρούτα σου στη λαϊκή. Δες εδώ τα μυστικά της σωστής αγορά!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...