TLife | The female side of life

Ιμαμ Μπαϊλντί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Όταν ο Ιμάμης "μπαΐλντισε" γεννήθηκε ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του καλοκαιριού. Η συνταγή προοριζόταν για κάποιον Ιμάμη, που την αγάπησε τόσο πολύ ώστε να καταβοχθίσει όλο το ταψί. Από τότε η γεμιστή μελιτζάνα με σαλτσούλα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο πήρε το χαρακτηριστικό όνομα Ιμάμ Μπαϊλντί. Δοκίμασέ το και μην σε τρομάζει η παράδοση. Όλες οι συνταγές έχουν τα μυστικά τους, που αν τα ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

Εύκολη 3 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2/3 του φλτζανιού ελαιόλαδο
  • 6-7 φρέσκες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 φλτιζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε τις μελιτζάνες και καθάρισέ τες. Φρόντισε να κόψεις μερικές λωρίδες από τη μαύρη φλούδα εξωτερικά

  • 2

    Σκίσε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος, προσέχοντας να μην τις ανοίξεις πολύ για να μην διαλυθεί στο ψήσιμο

  • 3

    Αλάτισέ τες εσωτερικά και εξωτερικά και άφησέ τες σε σουρωτήρι να μείνουν το λιγότερο μία ώρα

  • 4

    Στη συνέχεια ξέπλυνέ τες από το αλάτι και στίψε τις να φύγουν τα πολλά υγρά τους

  • 5

    Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και τηγάνισε ελαφρά (μπορεί να σου φαίνεται πως έτσι βαραίνουν, αλλά σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ψηθούν καλά και θα είναι σκληρές)

  • 6

    Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σόταρε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο

  • 7

    Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και άφησε τη σάλτσα να πάρει ελαφριά βράση για 10 λεπτά

  • 8

    Γέμισε τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι καλά και περίχυσε με το ζουμάκι της σάλτσα που έμεινε στο σκεύος

  • 9

    Πρόσθεσε λίγο φρέσκο πιπέρι και βάλε στο φούρνο για μία ώρα στους 180oC

  • Το ιμάμ γίνεται πεντανόστιμο με λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο στη σάλτσα του και τριμμένη φέτα. Δοκίμασέ το

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...