TLife | The female side of life

Κέικ πατάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάνε την πατάτα ζουμερό και νόστιμο κέικ. Είναι εύκολο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει απολαυστικά.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. πατάτες
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Μουστάρδα απαλή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 μπιλάκια κάπαρη
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή για πιο πικάντικη γεύση ρεγκάτ0)
  • 3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τις πατάτες, κόψε σε 4-6 κομμάτια και βάλε σε νερό που βράζει. Αφού κοχλάσει το νερό βράσε για 10 λεπτά περίπου

  • 2

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

  • 3

    Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκατοστών

  • 4

    Λιώσε τις πατάτες με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την κάπαρη, το θυμάρι και ανακάτεψε καλά

  • 5

    Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικον και ανακάτεψε να γίνει ένα μείγμα

  • 6

    Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι και ψήσε για 50 λεπτά της ώρας, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνειά του

  • 7

    Βγάλε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε

  • Μπορείς να ετοιμάσεις και ατομικές μερίδες, ψήνοντας το μείγμα πατάτας σε φορμάκια cupcake!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...