TLife | The female side of life

Σαρμαδάκια με μαρούλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι ένα είδος ντολμά, αλλά με μαρούλι και υπέροχη γεύση. Διάλεξε τα φρέσκα μαρουλάκια σου, γέμισε με την υπέροχη γέμιση μοσχαρίσου κιμά και περίχυσε με λεμόνι! Απλά εκπληκτικό...

Εύκολη μερίδα

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 25-30 φύλλα από μικρά μαρουλάκια (τα πράσινα, τα εξωτερικά)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5-6 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ζεμάτισε τα φύλλα ένα, ένα για 1 λεπτό. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν

  • 2

    Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον κιμά, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε λίγο νεράκι και ζύμωσε όλα τα υλικά

  • 3

    Πάρε ένα ένα τα φύλλα μαρουλιού και γέμισέ τα με λίγο από τον κιμά. Τύλιξε καλά σε ρολάκια

  • 4

    Στρώσε τα σαρμαδάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περίχυσε με τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

  • 5

    Συμπλήρωσε και μισό ποτήρι νερό, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με το λάδι του


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...