TLife | The female side of life

Κουνουπίδι κοκκινιστό με πορτοκάλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια νηστίσιμη συνταγή αλλά και μια ιδέα για να μαγειρέψεις το κουνουπίδι που θα βρεις σε αφθονία αυτή την εποχή!


Εύκολη 1 ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μήλο
  • 1 πορτοκάλι
  • μια πατάτα
  • 2 φύλλα σέλινο πλυμένο
  • 3 καρότα πλυμένα
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • λάδι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε το κουνουπίδι και κόψ' το σε μεγάλες φούντες.

  • 2

    Βάλε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με την φούντα προς τα πάνω.

  • 3

    Πλύνε καλά το πορτοκάλι, κόψ'το σε λεπτές οριζόντιες φέτες μαζί με τη φλούδα και σκόρπισέ το ανάμεσα στο κουνουπίδι.

  • 4

    Πρόσθεσε το σέλινο και το ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες.

  • 5

    Ετοίμασε τη σάλτσα: βάλε στο μπλέντερ την πατάτα, τα καρότα και το μήλο.

  • 6

    Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό ντομάτας,τον πολτό από τα λαχανικά, λίγο λάδι, αλάτι και μισό κουταλάκι ζάχαρη.

  • 7

    Περίχυσε το κουνουπίδι με την σάλτσα και πρόσθεσε νερό, να φτάνει μέχρι τη μέση του κουνουπιδιού.

  • 8

    Βράσε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει με τη σάλτσα, ανακατεύοντας την κατσαρόλα ανά διαστήματα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...