TLife | The female side of life

Λαχανάκια με μπέικον και μήλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό με έντονη γεύση. Το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι και το μήλο, σωταρισμένα, θα τους δώσουν μια πιο ιδιαίτερη γεύση, λίγο γλυκιά, λίγο πικάντικη και πάντα γεμάτη νοστιμιά! Και σε χρόνο dt!

Εύκολη 1 ώρα 5΄ 4μερίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση (αν είναι μεγάλα)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μήλο τύπου Γκόλντεν, ολόκληρο, χωρίς τα κουκούτσια στο κέντρο
  • μισή κ.σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

  • 2

    Ανακάτεψε τα λαχανάκια με τα κρεμμύδια και αρκετό λάδι. Αλατοπιπέρωσε.

  • 3

    Άπλωσε τα λαχανικά σε ταψάκι με λαδόκολλα.

  • 4

    Βάλε στο κέντρο του μήλου το βούτυρο και βάλτο και αυτό στο ταψάκι.

  • 5

    Ψήσε τα λαχανικά μέχρι να είναι αρκετά τρυφερά ώστε να τρυπιούνται με ένα πιρούνι, περίπου 30 λεπτά το μήλο, 40-45 λεπτά τα λαχανικά.

  • 6

    Όσο ψήνονται τα λαχανικά, βάλε το μπέικον σε τηγάνι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά περίπου 12 λεπτά.

  • 7

    Αφαίρεσε το πολύ λίπος που θα σχηματιστεί. Κράτα όμως ένα μέρος του για αργότερα.

  • 8

    Βγάλε τα λαχανικά από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν τόσο όσο να μπορείς να τα πιάσεις. Κόψε το μήλο και το κρεμμύδι σε κομμάτια όσο τα λαχανάκια. Βάλε τα λαχανικά και το μήλο στο τηγάνι με το μπέικον σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν, για 15 λεπτά.

  • 9

    Σερβίρονται ζεστά.

  • Για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά και υγεία μπορείς να προσθέσεις μέσα στα λαχανάκια και λίγο τριμμένο καρύδι! Αν θέλεις πιο έντονη τη γεύση του μπέικον πρόσθεσε λίγο παραπάνω από την ποσότητα της συνταγής.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...