TLife | The female side of life

Κολοκυθολουκουμάδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί το... τηγάνισμα να θεωρείται ανθυγιεινό όμως αυτοί οι κολοκυθολουκουμάδες δεν μπορούν να αντισταθούν στο λαδάκι που καίει! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 4 αυγά
  • Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Τρίψε στον ψιλό τρίφτη τα κολοκύθια.

  • 2

    Αλάτισέ τα λίγο και στίψ' τα καλά να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.

  • 3

    Άφησέ τα στην άκρη μέσα σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.

  • 4

    Σε ένα μπολ βάλε τα κολοκύθια, το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακάτεψε.

  • 5

    Πρόσθεσε αλεύρι τόσο ώστε το μίγμα σου να γίνει σφιχτό μίγμα.

  • 6

    Σε βαθύ τηγάνι βάλε μπόλικο λάδι να κάψει.

  • 7

    Πλάσε μπαλάκια από τη ζύμη, αλεύρωσέ τα και βάλ' τα να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.

  • 8

    Όταν τα βγάλεις από το τηγάνι βάλε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

  • 9

    Σερβίρονται ζεστοί.

  • Συνόδεψε με δροσερή σαλατούλα ή και μία απαλή σος γιαουρτιού ή τζατζικάκι από τα χεράκια σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...