TLife | The female side of life

Πικάντικα μπαλάκια τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εντυπωσιακά και γευστικά, είναι ένας γκουρμέ μεζές για ένα καλοκαιρινό cokctail party. Βάλε οποιοδήποτε μυρωδικό σου αρέσει και σέρβιρε τα με δροσερό cocktail.

Εύκολη 30 Λεπτά μερίδα

Συστατικά

  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 250 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις σκελίδες το σκόρδο, σκέπασε με νερό και βράσε για 3 λεπτά. Σούρωσε, ξεφλούδισε και κόψε κάθε σκελίδα σε μικρά κομμάτια

  • 2

    Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο ελαφρά.

  • 3

    Αφαίρεσε το λάδι και πρόσθεσε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τι ζάχαρη και μαγείρεψε ώσπου να δέσει το μείγμα

  • 4

    Σε ένα μπολ λιώσε το τυρί, αλατοπιπέρωσε ελαφρά και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίδι και το σκόρδο.

  • 5

    Ανακάτεψε καλά και πλάσε το τυρί σε μικρά μπαλάκια

  • 6

    Βάλε τα μπαχαρικά για την επικάλυψη σε διαφορετικά μπαλάκια και κύλισε μέσα σε αυτά τα τυράκια να καλυφθούν.

  • 7

    Άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα.

  • 8

    Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου

  • Αν τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα, όταν τα σερβίρεις θα είναι πιο στέρεα.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...