TLife | The female side of life

Γαύρος μαρινάτος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή αυτή συνηθίζεται πολύ στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικά τη Λέσβο που παράγει μικρά ψάρια όπως γαύρο και σαρδέλες. Είναι ένας εξαιρετικός μεζές που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου!

Μέτρια 1 μέρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 5 κουταλιές της σούπας αλάτι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια και το κεφάλι και τα πλένουμε καλά.

  • 2

    Τα βάζουμε σε τρυπητό, τα αλατίζουμε και αφήνουμε μία νύχτα.

  • 3

    Την άλλη μέρα τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές αλάτι.

  • 4

    Προσθέτουμε το ξίδι, ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε 10 ώρες.

  • 5

    Μετά αφαιρούμε από τα ψάρια το μεσαίο κόκκαλο και παίρνουμε τα φιλέτα.

  • 6

    Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με τη ρίγανη ανάμεσα (προαιρετικά).

  • 7

    Γεμίζουμε το βάζο με λάδι, το σκεπάζουμε και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.

  • Συνοδεύει άψογα όσπρια, μπαίνει σε σαλάτες αλλά και σε σάντουιτς!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...