TLife | The female side of life

Μαλακά μπισκότα με τσένταρ, μπέικον και μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιδανικό ορεκτικό αντί για ψωμί για να συνοδέψεις το κρέας και τη σαλάτα!

Εύκολη 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 7 φέτες μπέικον
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλιτζ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1,5 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, σχοινόπρασο, άνιθο, μυρώνια)
  • 1 φλιτζ. ξυνόγαλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.

  • 3

    Ψήσε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και βάλτο σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.

  • 4

    Ψιλόκοψέ το και άφησέ το στην άκρη.

  • 5

    Ανακάτεψε μέσα σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα.

  • 6

    Με τα χέρια ή στο μίξερ ενσωμάτωσε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι το μίγμα να θυμίζει ψίχουλα.

  • 7

    Πρόσθεσε το τσένταρ, τα μυρωδικά και το μπέικον και ανακάτεψε να πάνε παντού.

  • 8

    Ρίξε το ξυνόγαλα και ανακάτεψε να υγρανθεί το αλεύρι.

  • 9

    Για κάθε μπισκότο πάρε μισό φλιτζάνι ζύμης. Πλάσε τα και βάλτα στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

  • 10

    Ψήσε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...