TLife | The female side of life

Αντζέμ πιλάφι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι ένα ρυζάκι με άρωμα φρέσκου βούτυρου και τραγανού φιδέ. Αν η γιαγιά είχε σχέση με την Μικρά Ασία θα το έχεις δοκιμάσει... Είναι εύκολο και πεντανόστιμο...

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 100 γρ. φιδέ σπασμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει. Αφού αρχίσει να κοχλάζει αλάτισε και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα βούτυρο. Ρίξε και το ρύζι

  • 2

    Ανακάτεψε καλά και άφησε το ρύζι να ψηθεί για περίπου 8 λεπτά

  • 3

    Την ίδια ώρα βάλε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγάρισε το φιδέ να πάρει χρώμα

  • 4

    Αφού βράσει το ρύζι πρόσθεσε το φιδέ και άσησε να βράσουν όλα τα υλικά για περίπου 7 λεπτά ακόμη

  • 5

    Δοκίμασε αν είναι έτοιμο το ρύζι. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό

  • 6

    Σκέπασε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και σκέπασε το καπάκι. Άφησε το πιλάφι να κρυώσει και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...