TLife | The female side of life

Ψητό camembert με μέλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν σου αρέσουν τα γαλλικά τυριά, αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Λιωμένο camembert με μέλι, κονιάκ και διάφορα μυρωδικά.

Εύκολη 15 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 750γρ. τυρί Camembert (3 κομμάτια)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 3 φύλλα μέντας
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

  • 2

    Βάλε το τυρί σε ένα ταψί και κάνε μερικές τρυπούλες για να αναπνέει

  • 3

    Ανακάτεψε το μέλι με το κονιάκ και περίχυσε το τυρί, κυρίως στις τρυπούλες για να γεμίσουν

  • 4

    Βύθισε τα κομματάκια του σκόρδου εδώ κι εκεί στο τυρί, μαζί με τα φύλλα μέντας, το δενδρολίβανο και τη δάφνη.

  • 5

    Ψήσε στο φούρνο για περίπου 7 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο

  • 6

    Κόψε κάθε κομμάτι τυρί στα τέσσερα όσο είναι καυτό να ανοίξει

  • 7

    Σέρβιρε με κριτσίνια, σέλερι ή φετούλες ψωμί


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...