TLife | The female side of life

Τοματάκια cherry σε τυρένια μπαλίτσα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα τυρένιo μπαλάκι αρωματισμένο με φασκόμηλο και καρδιά από ολόκληρο τοματάκι cherry. Έχεις δει ποτέ στα χωριά πως... πήζουν το τυρί; Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις κι εσύ, όμως το αποτέλεσμα θα είναι τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό που αξίζει τον κόπο. Πάρε την τσατίλα σου και ξεκίνα την παραγωγή τυριού!!

Μέτρια 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι άρμη (μπορείς να τη ζητήσεις στα super market, από το δοχείο που συντηρείται η φέτα)
  • 300 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα (αν δεν είσαι fan του μπλε τυριού βάλε αντίστοιχη ποσότητα μοτσαρέλα)
  • 400 γρ. τυρί ricotta
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
  • 20 ντοματάκια cherry

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε την άλμη με το σκόρδο σε κατσαρολάκι και άφησε να βράσει ώσπου να ψηθεί καλά και να μειωθεί σε 3-4 κ.σ.

  • 2

    Τρίψε όλα τα τυριά μαζί σε ένα μπολ  και συμπλήρωσε εκεί την άλμη με το σκόρδο. Πλάσε να γίνουν όσο πιο ομοιόμορφη μάζα γίνεται

  • 3

    Βάλε ένα διπλό τουλπάνι (αραιό ύφασμα. Η γνωστή τσαντίλα όπου πήζει το τυρί) και στρώσε το κέντρο τα φυλλαράκια φασκόμηλου

  • 4

    Από πάνω πασπάλισε με το καρύδι και στη συνέχεια ρίξε το τυράκι σου. Μάζεψε τις άκρες από το τουλπάνι να σχηματίσεις μια μπάλα και δέσε. Πίεσε καλά ανάμεσα στα χέρια σου να πάρει σχήμα μπάλας!

  • 5

    Βάλε τη μπαλίτσα με το τυρί σε σουρωτήρι και πάνω απώ ένα πιάτο. Αποθήκευσε στο ψυγείο να στραγγίξει όλο το βράδυ

  • 6

    Λύσε το τουλπάνι και πάρε το τυράκι. Πλάσε μπαλάκια όπου στο κέντρο τους θα βάζεις από ένα τοματάκι cherry

  • Αν πιστεύεις πως τα τοματάκια σου έχουν χοντρή φλούδα, βάλε για μερικά δεύτερα σε νερό που βράζει και ξεφλούδισε πριν τα τυλίξεις με το τυρί

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...