TLife | The female side of life

Μαρμελάδα κεράσι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα στον κόσμο μετά την φράουλα... Διάλεξε τα κεράσια σου με προσοσχή, τώρα που είναι αρκετά ώριμα για να σου δώσουν πολύ γλυκιά και νόστιμη μαρμελάδα!

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια τους. Αναζήτησε στα είδη μαγειρικής το ειδικό εργαλείο που θα κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη

  • 2

    Βάλε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα με παχιά βάση και ράντισε με την ζάχαρη, το ξύσμα και το ρούμι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδι

  • 3

    Την επομένη βάλε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα

  • 4

    Συνέχισε το βράσιμο ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού. Πρόσθεσε και το λεμόνι και συνέχισε το βράσιμο

  • 5

    Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 15 λεπτά σους 150oC

  • 6

    Γέμισε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείσει το καπάκι και αναποδογύρισε το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει

  • 7

    Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και άφησε στο ντουλάπι σου. Αφού ανοίξεις ένα βαζάκι, καλό είναι να το φυλάς στο ψυγείο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...