TLife | The female side of life

“Ανοιχτό” σάντουιτς με αρνί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έμεινε αρνί από την Κυριακή; Δες πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει πάνω σε ένα ανοιχτό σάντουιτς.

Εύκολη 20' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για περίχυμα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 4 χοντρές φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
  • 500 γρ. αρνίσιο κρέας που περίσσεψε σε ψαχνό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.

  • 2

    Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι. Ρίξε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και 2 κ.σούπας νερό. Αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

  • 3

    Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύδι και 2/3 φλιτζ. νερό. Βράσε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό, για 2-3 λεπτά.

  • 4

    Βάλε πάνω σε ένα μπολ μια καθαρή πετσέτα και στράγγισε τα κρεμμύδια, κρατώντας το υγρό.

  • 5

    Βάλε τις φέτες του ψωμιού σε ταψάκι. Από πάνω βάλε ψαχνό από το αρνί και κρεμμύδια και περίχυσε με λίγο λάδι.

  • 6

    Ψήσε περίπου 5 λεπτά.

  • 7

    Σέρβιρε αμέσως περιχύνοντας κάθε φέτα με λίγο από το ζουμί των κρεμμυδιών.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...