TLife | The female side of life

Ψητά αχλάδια με δεντρολίβανο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιατί πολλές φορές το ορεκτικό μπορεί να έχει εκείνο το "απαραίτητο" twist που θα κάνει το γεύμα σου ξεχωριστώ. Καραμελωμένα αχλάδι και κρεμμύδια στο φούρνο, αρωματισμένα με δενδρολίβανο.

Εύκολη 40 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 μέτρια αχλάδια, σκληρά, κομμένα στα 4 και καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC βαθμούς.

  • 2

    Σε ένα βαθύ πυρέξ ανακάτεψε τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ξύδι. Αλατοπιπέρωσε.

  • 3

    Φρόντισε να απλωθούν σε μία στρώση και βάλε από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανο.

  • 4

    Κάλυψε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα αχλάδια, περίπου 20' λεπτά.

  • 5

    Βγάλε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα αχλάδια (περίπου άλλα 15' με 20' λεπτά).

  • 6

    Πασπάλισε με φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά) πριν σερβίρεις.

  • Μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο ακριβώς πιάτο με κυδώνια...

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...