TLife | The female side of life

Μίνι ορεκτικά με ντομάτα και πέστο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μίνι μπουκίτσες με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα. Μια πολύ ωραία ιδέα για finger food ή σνακ που θα λατρέψεις, αλλά και δεν θα μετανιώσεις. Κάθε ένα από αυτά έχει ελάχιστες θερμίδες, παρά τη γεμάτη γεύση του

Θερμίδες 40

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 3/4 του φλιτζανιού ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
  • 2 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Γιαούρτι και λεμονόχορτο για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε το νερό με το βούτρο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά μέχρι να κοχλάσει το μείγμα σου

  • 2

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας

  • 3

    Άφησε τη ζύμη να κρυώσει καλά και βάλε την σε μίξερ για να προσθέσεις και τα αυγά ένα, ένα

  • 4

    Βάλε τη ζύμη σε ένα κορνέ και άπλωσε σε 10 βουτυρωμένα φορμάκια muffin

  • 5

    Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε το πέστο, την ντομάτα και τη μποτσαρέλα

  • 6

    Μοίρασε τη ζύμη στα 10 φορμάκια και πίεσε λίγο με τα χέρια προς τα κάτω. Τούμπαρε το φορμάκι και βγάλε τα cups (μόνο τη ζύμη) σε λαδόκολλα σε ρηχό ταψάκι

  • 7

    Βάλε από 2 κ.γ. μείγμα πέστο ντομάτας και πίεσε πάλι να βυθιστεί η γέμιση ελαφρά στη ζύμη

  • 8

    Πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε ένα από αυτά και βάλε στο φούρνο στους 200oC

  • 9

    Ψήσε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες της ζύμης

  • 10

    Σέρβιρε με μια κουταλιά γιαούρτι και δύο "ξυλάκια" λεμονόχορτο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...