TLife | The female side of life

Μακεδονική σκορδαλιά με καρύδια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σκορδαλιάς, με βάση το ψωμί και τα καρύδια! Τι λες να δοκιμάσεις κάτι λίγο διαφορετικό;

Εύκολη 20' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 φλιτζάνια ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-4 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μούσκεψε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά. Στίψτο καλά και θρυμμάτισέ το με τα χέρια.

  • 2

    Σε γουδί η πολυμίξερ ρίξε το αλάτι,το σκόρδο και τα καρύδια και χτύπα τα πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.

  • 3

    Πρόσθεσε το ψωμί, το λάδι και το ξίδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

  • 4

    Δοκίμασέ την και πρόσθεσε αναλόγως έξτρα λάδι, ξίδι, αλάτι ακόμα και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτή, ανάλογα με τα γούστα σου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...