TLife | The female side of life

Σουφλέ τυριών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στην Ελλάδα έχουμε την κακιά συνήθεια να θεωρούμε σουφλέ τα διάφορα (πεντανόστιμα κατά τα άλλα) ψημένα ζυμαρικά στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος. Όμως σουφλέ είναι μόνο εκείνο το αφράτο "μπαλονάκι" από γάλα, αλέυρι και διάφορα τυριά που λιώνει στο στόμα. Όχι ιδιαίτερα διαιτητικό, εξαιρετικά νόστιμο και λαχταριστό. Δες πως θα το ετοιμάσεις

Εύκολη 1 Ώρα 2μερίδες

Συστατικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • 80 γρ. έμενταλ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς

  • 2

    Άφησε λίγο το μείγμα να καβουρδιστεί και πρόσθεσε το γάλα

  • 3

    Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά. Τώρα έχεις μια βελούδινη μπεσαμέλ

  • 4

    Πρόσθεσε τους κρόκους αυγών και τα τριμμένα τυριά (κρατώντας την παρμεζάνα για το ψήσιμο)

  • 5

    Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ανάμειξέ τα στη μπεσαμέλ (αφού έχει κρυώσει) απλά για να παραμείνει αφράτη

  • 6

    Βουτύρωσε ένα ταψάκι ή ατομικά φορμάκια ρίξε το μείγμα και πασπάλισε με την παρμεζάνα

  • 7

    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

  • Ανάμειξε την μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας και κάτσει το σουφλέ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...