TLife | The female side of life

Πέστο με φυστίκια Αιγίνης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σου αρέσει η πέστο; Τότε αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει αφού τα υλικά της είναι... ελληνικά! Φυστίκι Αιγίνης και πεκορίνο για μια νόστιμη εκδοχή της κλασικής πέστο! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Εύκολη 10 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Μισό φλιτζάνι φύλλα μέντας
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο Αφιλοχίας
  • αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε όλα τα υλικά σου μαζί με μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να πάρεις ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μίγμα.

  • 2

    Για να φτιάξεις έναν υπέροχο μεζέ, φρυγάνισε ψωμί και μη χτυπήσεις πολύ την πέστο σου ώστε να δημιουργηθεί ένας ωραίος χυλός που θα απλώσεις πάνω στο ψωμί.

  • 3

    Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.

  • Η πέστο είναι ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά και όχι μόνο! Σέρβιρέ την με ψάρι, ψητό κρέας ή και ως δροσερό dressing για τη σαλάτα σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...