TLife | The female side of life

Τζατζίκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το παραδοσιακό τζατζίκι θέλει καλό γιαούρτι και προετοιμασία αποβραδίς. Κατά τα άλλα είναι τόσο απλό να το φτιάξεις!

Εύκολη 15 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμμένο
  • μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Από το προηγούμενο βράδυ: Βάλε το γιαούρτι σε σουρωτήρι και μέσα σε πιάτο και άφησέ το όλο το βράδυ να στραγγίσει από τα ζουμιά του.

  • 2

    Ξύσε τα αγγουράκια, αλάτισέ τα ελαφρά και άφησέ τα σε σουρωτήρι όλο το βράδυ να στραγγίσουν από τα ζουμιά τους.

  • 3

    Την επόμενη μέρα: Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον άνιθο, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύδι, το λάδι να ενοποιηθούν.

  • 4

    Πρόσθεσε αλάτι και λίγη πάπρικα.

  • 5

    Δοκίμασε το τζατζίκι στο αλάτι και πρόσθεσε αν χρειάζεται άλλο.

  • 6

    Βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρεις.

  • 7

    Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο το τζατζίκι σου πριν το σερβίρεις.

  • Το πόσο καυτερό θα γίνει το τζατζίκι σου εξαρτάται από το πόσο σκόρδο θα βάλεις. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε σκόρδο ανάλογα με τα γούστα σου!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...