Τι να παραγγείλω στην ταβέρνα;

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει συμβουλές για να παραγγείλεις έξυπνα στις διακοπές και χωρίς να χαλαστείς…

– Πρέπει να περιλαμβάνει πάντα άφθονες σαλάτες, οι οποίες θα συνοδεύονται άλλοτε με ψάρι ή θαλασσινά, άλλοτε με κρέας ή κοτόπουλο και κάποιες φορές με ένα μικρό πιάτο (ένα πιάτο του φρούτου) από διάφορους μεζέδες (8-10 πιρουνιές) που θα έχουμε παραγγείλει και θα υπάρχουν στο τραπέζι. Μια χαρά δηλαδή….

Οι σωστές ποσότητες

Μέχρι 2-4 πιρουνιές Μέχρι 6-8 πιρουνιές
Τηγανιτά κολοκυθάκια/ μελιτζάνες Σουπιά ψητή
Τηγανιτά ψάρια / κεφτεδάκια Γαρίδες ψητές
Τυροκροκέτες Χταπόδι ψητό
Καλαμαράκια τηγανιτά Οστρακοειδή
Γαρίδες σαγανάκι Τυροκαυτερή/ Μελιτζανοσλαλάτα
Τυρί σαγανάκι Φάβα/ Τζατζίκι

Συνεπώς, η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την αυξημένη φυσική δραστηριότητα που υπάρχει λόγω Καρναβαλιού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Και με το αλκοόλ τι γίνεται;

Να ξέρεις όμως ότι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι το κρασί. Με δύο ποτήρια λευκό κρασί είσαι οκ. Ή με ένα ποτήρι μπύρα. Αν επιμένεις στο ουζάκι, τέσσερα δαχτυλάκια είναι η ποσότητα που δεν θα επιβαρύνει τη σιλουέτα σου…

Read More

And More