TLife | The female side of life

Κις χωρίς ζύμη με σπανάκι και γλυκοπατάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η κις λωραίν είναι μια διάσημη τάρτα. Αυτή η εκδοχή της δεν απαιτεί να φτιάξεις ζύμη, έχει ελάχιστο τυρί (που μπορείς να αφαιρέσεις αν θέλεις να είναι vegeterian) και είναι ιδανική ακόμη και για πρωινό!

Μέτρια 1,5 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο για το πυρέξ
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι από ρεβύθια ή καλαμποκάλευρο
  • μισή κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
  • 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2,5 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι baby
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθέρμανέ τον στους 220 βαθμούς.

  • 2

    Λάδωσε μια μέτρια ταρτιέρα.

  • 3

    Βάλε τη γλυκοπατάτα και το λάδι σε μέτριο μπολ, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.

  • 4

    Άπλωσέ την πάνω σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα σε μία στρώση.

  • 5

    Ψήσε για 20-25 λεπτά να μαλακώσει.

  • 6

    Άφησέ την στην άκρη να κρυώσει και χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 7

    Ανάμιξε το αλεύρι με το μισό κουταλάκι αλάτι σε μέτριο μπολ και ρίξε 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε.

  • 8

    Βάλε το υπόλοιπο 1,5 φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα.

  • 9

    Ρίξε μέσα το μίγμα από το αλεύρι και ανακάτεψε.

  • 10

    Βάλε πίσω στη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας διαρκώς να πήξει περίπου 6-8 λεπτά.

  • 11

    Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη γλυκοπατάτα, τη φέτα, το σπανάκι, το σκόρδο και λίγο πιπέρι.

  • 12

    Άπλωσε το μίγμα στην ταρτιέρα και ψήσε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...