TLife | The female side of life

Πίτα με κολοκυθάκια, ρύζι και ρεβύθια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Nigella Lawson έχει έναν μαγικό τρόπο να δένει τα υλικά μεταξύ τους και αυτή η πίτα είναι ένα δείγμα της μαγειρικής ευφυΐας της!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • μισό κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κ.γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 125 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων έτοιμα ρεβίθια (στραγγισμένα)
  • 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραμμ. φύλλο κρούστας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς

  • 2

    Σώταρε το κρεμμύδι και το κύμινο στο ελαιόλαδο να μαλακώσει το κρεμμύδι.

  • 3

    Πρόσθεσε τον κουρκουμά και τον κόλιανδρο.

  • 4

    Ψιλόκοψε τα κολοκυθάκια και ρίξε τα στο τηγάνι και σώταρε σε δυνατή φωτιά για να μη νερώσουν τα κολοκυθάκια.

  • 5

    Μόλις μαλακώσει το κολοκυθάκι ρίξε το ρύζι και ανακάτεψε καλά.

  • 6

    Ρίξε το ζωμό λίγο λίγο (μισό φλιτζάνι τη φορά).

  • 7

    Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός και μαγειρευτεί το ρύζι, βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα ρεβύθια.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε όσο χρειάζεται.

  • 9

    Βουτύρωσε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο μια κουμπωτή φόρμα 22 εκατοστών.

  • 10

    Στρώσε στον πάτο τα 3/4 των φύλλων αφήνοντας έξω από τη φόρμα τα περισσεύματα του φύλλου. Βουτύρωνε κάθε φύλλο που στρώνεις.

  • 11

    Ρίξε μέσα στη φόρμα προσεκτικά τη γέμιση και κλείσε την από πάνω με τις άκρες των φύλλων..

  • 12

    Βουτύρωσε τα τελευταία φύλλα και βάλε τα από πάνω.

  • 13

    Βουτύρωσε το τελευταίο φύλλο και βάλε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...