TLife | The female side of life

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το κολοκύθι είναι από τα λίγα υλικά που μπορεί να κάνει τόσες πολλές συνταγές. Η πιο παραδοσιακή βέβαια είναι η κολοκυθόπιτα!!! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με ζύμη κουρού...

Εύκολη 2 Ώρες μερίδα

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ:  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •  2 ξερά μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ: Βάλε το αλεύρι με το λάδι, το ξίδι και το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη

  • 2

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά να τραβήξουν όλα τα υγρά και να κάνουν γρομπαλάκια

  • 3

    Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά

  • 4

    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Καθάρισε την κολοκύθα και τρίψε στο χροντρό τρίφτη

  • 5

    Ρίξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα

  • 6

    Μοίρασε τη ζύμη σε 4 μέρη και άνοιξε 4 φύλλα

  • 7

    Στρώσε τα φύλλα 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχουν από τις άκρες

  • 8

    Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την καλά

  • 9

    Σκέπασε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις και δίπλωσε τις άκρες

  • 10

    Χάραξε τα φύλλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...