TLife | The female side of life

Κρεατόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα κάνεις με τόσο κρέας που έμεινε; Μα μια νόστιμη πίτα. Πάρε ιδέες από τη μαμά και τη γιαγιά σου. Κλασική επιλογή... το φαγητό που θα μείνει γίνεται μια νοστιμότατη πιτούλα και έτσι δεν πάει τίποτα χαμένο.

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση: Υπόλοιπο από ψητό κρέας (περίπου 1/2 κιλό)
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κασέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα πράσα και κόψε σε ροδέλες και βάλε σε ένα σκεύος να βράσουν ελαφριά και να μαλακώσουν

  • 2

    Σε αντικολλητικό σκεύος σόταρε τα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και συμπληρωσε τα πράσα, αφού τα στραγγίξεις. Αλατοπιπέρωσε ελαφρά (μην ξεχνάς το κρέας σου είναι ήδη αλατισμένο)

  • 3

    Πρόσθεσε και το κρέας και ανακάτεψε 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε τον άνηθο ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να κρυώσει

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο σους 180oC

  • 5

    Στρώσε ένα φύλλο στον πάτο ενός ταψιού και λάδωσε τις άκρες με ένα πινέλο. Άπλωσε τη γέμιση και τη γραβιέρα και στη συνέχεια στρώσε από πάνω το άλλο φύλλο

  • 6

    Τύλιξε τις άκρες του φύλλου

  • 7

    Άλειψε με  αυγό και πασπάλισε με το σουσάμι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...