TLife | The female side of life

Μακαρονόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κλασική αξία και κυρίως πλήρες χορταστικό πιάτο για όλους. Τρία τυράκια, μπόλικο γάλα και αυγά και μια πίτα που θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τα φύλλα: 500 γρ κίτρινο σκληρό αλεύρι
  • Λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση: 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα (νο. 10)
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το νερό και το ελαιόλαδο. Άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά

  • 2

    Ανάμειξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και βάλε στο ψυγείο. Πρώτα ρίξε το γάλα και τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και τέλος τα τυριά

  • 3

    Πάρε το ζυμάρι και άνοιξε 4 μεγάλα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια

  • 4

    Λάδωσε ένα ταψάκι και στρώσε τα δύο πρώτα φύλλα λαδώνοντας ελαφρά

  • 5

    Ρίξε τη μισή γέμιση από πάνω και σκέπασε με το τρίτο φύλλο

  • 6

    Ρίξε και την υπόλοιπη γέμιση, στρώσε και άπλωσε από πάνω το τελευταίο φύλλο. Τύλιξε τις άκρες των φύλλων  και χάραξε σε κομματάκια

  • 7

    Ψήσε στους 180oC για 1 ώρα περίπου


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...