TLife | The female side of life

Μυζηθρόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αντικατέστησες τη φέτα με τη μυζήθρα για να προσέξεις τη διατροφή σου! Το ήξερες όμως πως με αυτή μπορείς να κάνεις και υπέροχη, ελαφριά μυζηθρόπιτα; Δες εδώ την γρήγορη και έυκολη συνταγή από το βιβλίο της Μάρθας Συριανάκη “Τίποτα δεν πάει χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”! Εκδόσεις Φίλντισι, 2010

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι νωπή μυζήθρα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι άνιθο/μαϊντανο/βασιλικό ή όποιο αρωματικό χόρτο σου αρέσει (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Μαργαρίνη
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε τη μυζήθρα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώσε εκεί ένα από τα φύλλα σφολιάτας

  • 3

    Άδειασε από πάνω το μείγμα με το τυρί και σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας

  • 4

    Ψήσε στους 180oC για 30-35 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας

  • 5

    Σέρβιρε ζεστή ή χλιαρή

  • Μπορείς να δώσεις λίγη ακόμη γεύση στην πιτούλα σου αν προσθέσεις κομματάκια ζαμπόν ή γαλοπούλας που πιθανότατα έχεις στο ψυγείο σου

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...