TLife | The female side of life

Πίτα Καισάρειας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι παραδοσιακή και πικάντικη. Αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις και δεν σε ενοχλεί ο παστουρμάς, τότε είναι ο καλύτερος μεζές για κρασάκι!

Εύκολη 45 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 10 φέτες παστουρμά
  • 1/2 κιλό κασέρι
  • 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • Κύμινο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το κασέρι σε λεπτές φετούλες

  • 2

    Καθάρισε τις ντομάτες και κόψε σε πολύ λεπτές ροδέλες

  • 3

    Κόψε τις φέτες του παστουρμά σε πιο λεπτές λωρίδες

  • 4

    Βουτύρωσε ένα μεσαίο ταψάκι και στρώσε 3-4 φύλλα το ένα πάνω από το άλλο, βουτυρωμένο το κάθε ένα

  • 5

    Βάλε μια στρώση τυρί και παστουρμά εδώ κι εκεί πασπαλίζοντας με κύμινο

  • 6

    Στρώσε από πάνω τις ντομάτες και το υπόλοιπο κασέρι. Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα 3-4 ακόμη αοφύ τα βουτυρώσεις

  • 7

    Ψήσε την πίτα στους 180oC για μισή ώρα περίπου


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...