TLife | The female side of life

Πίτα του βοσκού με κολοκύθα και λουκάνικο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι από τις πιο διάσημες πίτες στο εξωτερικό. Λέγεται του βοσκού γιατί στην πραγματικότητα περιέχει συστατικά από το αγρόκτημα του βοσκού...

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Σπρέυ μαγειρέματος
  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
  • ¼ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κιλό “γλυκά” λουκάνικα (με πράσο) ή λουκάνικα κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 ½ φλιτζάνια κονσέρβα ντοματάκι
  • 1 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 1 φλιτζάνι Κατεψυγμένο αρακα και καρότα
  • Παρμεζάνα και πράσινο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κάλυψε 6 ατομικά σκεύη των 300 γραμμ. που μπαίνουν στο φούρνο με μαγειρικό σπρέι.

  • 2

    Σε ελαφρά αλατισμένο νερό βράσε την κολοκύθα σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 με 17 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στράγγισέ την.

  • 3

    Ξαναβάλτην στην κατσαρόλα και λιώστην μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Άφησέ την στην άκρη.

  • 4

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψήσε τα λουκάνικα σε μέτρια-δυνατή φωτιά πιέζοντάς τα με το πίσω μέρος του πιρουνιού. Στράγγισέ τα και σκούπισε το τηγάνι με χαρτί.

  • 5

    Ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μαγείρεψε περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά. Πρόσθεσε το ζωμό, το ντοματ΄και, το δεντρολίβανο, τη σως. Όταν πάρουν βράση χαμήλωσε στο μέτριο τη φωτιά και βράσε μέχρι να πήξει το μίγμα, περίπου 5 λεπτά. Ρίξε τα λουκάνικα, τον αρακά και τα καρότα καθώς και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά.

  • 6

    Χώρισε το μείγμα στα 6 σκεύη. Ρίξε από πάνω την κολοκύθα.

  • 7

    Βάλτα σε ταψί και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.

  • 8

    Αν θέλεις σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και πράσινο κρεμμυδάκι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...