TLife | The female side of life

Ανοιχτή σπανακόπιτα με κρέας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι πίτες υπήρξαν πάντα μια σοφή λύση για να χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές τα υλικά που τους περίσσευαν! Αυτή η σπανακόπιτα όμως είναι πραγματικά διαφορετική! Με ζυμάρι πίτσας (που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου) και κρέας, είναι ιδανική για μετά το Πάσχα!





Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μια μικρή συσκευασία κατεψυγμένο σπανάκι καλά ξεπαγωμένο ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκο
  • 1,5 φλιτζ. τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 450 γραμμ ψιλοκομμένο αρνί (ή άλλο κρεατικό)
  • μισό φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Ψέκασε μια ταρτιέρα με μαγειρικό σπρέι.

  • 3

    Ξετύλιξε το ζυμάρι της πίτσας και άπλωσέ το στην ταρτιέρα να πάει παντού. Εάν περισσεύει πολύ κόψ' το προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.

  • 4

    Ψήσε το ζυμάρι για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά

  • 5

    Σε μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  • 6

    Ρίξε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγείρεψε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν.

  • 7

    Βγάλε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη.

  • 8

    Εάν το σπανάκι σου είναι φρέσκο, ζεμάτισέ το σε μια κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά.

  • 9

    Πασπάλισε την παρμεζάνα πάνω από τη ζύμη.

  • 10

    Βάλε το μισό σπανάκι από πάνω, το μισό πικάντικο τυρί, τη μισή ποσότητα από το κρέας και το μισό μίγμα με το σκόρδο.

  • 11

    Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία βάλε τη μοτσαρέλα.

  • 12

    Ψήσε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το σπανάκι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...