TLife | The female side of life

Κοτόπουλο με λεμόνι, δεντρολίβανο και χόρτα στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λίγα υλικά και πολλή γεύση και ίσως το μοναδικό είναι ότι ψήνεις τα χόρτα στο φούρνο που απορροφούν όλη τη γεύση από το κοτόπουλο!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Το πάνω μέρος από 2-3 χούφτες κάλε ή αντίδια ή σέσκουλα
  • 1+1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κλωνάρια + 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (με τα κόκκαλα)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

  • 2

    Πλύνε και στέγνωσε καλά τα χόρτα. Βάλτα στο ταψί, περίχυσέ με τη μία κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψέ τα. Άπλωσέ τα σε μία στρώση.

  • 3

    Πάρε το ξύσμα του λεμονιού και βάλ'το σε μπολ.

  • 4

    Κόψε το λεμόνι σε 8 κομμάτια και άφησέ το στην άκρη.

  • 5

    Βάλε στο μπολ το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ανακάτεψε.

  • 6

    Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακάτεψε με τα χέρια σου να απλωθεί καλά το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο.

  • 7

    Πασπάλισε με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ξανανακάτεψε.

  • 8

    Στρώσε το κοτόπουλο πάνω στα χόρτα και βάλε ανάμεσα τα κομμάτια του λεμονιού.

  • 9

    Βάλε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου πάνω στο κοτόπουλο σε διάφορα σημεία.

  • 10

    Ψήσε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κοτόπουλο περίπου 30 με 45 λεπτά. Άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά.

  • 11

    Σέρβιρε με έξτρα φέτες λεμονιού.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...