TLife | The female side of life

Ψητό κοτόπουλο με πάπρικα και τσίλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια ανατολίτικη μέθοδος για να κάνεις το bbq ιδιαίτερο και έξτρα γευστικό! Κοτοπουλάκι με υπέροχη καυτερή γεύση και ένα τελείωμα σος σόγιας!

Εύκολη 35 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Λάδι
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. τσίλι
  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια μπάρμπεκιου σος
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου. Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα.

  • 2

    Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε την παπρικα, το τσίλι, 2 κ. γ. αλάτι και μισή πιπέρι. Πασπάλισε με το μείγμα το κοτόπουλο και τρίψτο ελαφρά πάνω στην πέτσα του.

  • 3

    Χώρισε τη σος σε δύο μέρη. Το ένα κράτησέ το για το σερβίρισμα.

  • 4

    Ψήσε το κοτόπουλο περίπου 15 με 20 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

  • 5

    Στα τελευταία 5 λεπτά άλειψε τα κομμάτια με την υπόλοιπη μπάρμπεκιου σος και ψήσε να ροδίσει καλά.

  • Μην δοκιμάσεις να βάλεις το κοτόπουλο σε ζεστό νερό για να ξεπαγώσει, γιατί έτσι αναπτύσσει μικρόβια... άφησέ το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...