TLife | The female side of life

Noodles με κοτόπουλο, φασολάκια και πιπεριές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα κινέζικα ζυμαρικά, η ιδιαίτερη γεύση της σόγιας και το τζίντζερ παντρεύονται αρμονικά με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου για να απολαύσεις ένα πιάτο που θυμίζει ανατολή. Εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις να πειραματίζεισαι με την ασιάτικη κουζίνα.

Εύκολη 30' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια κινέζικα noodles
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/3 φλιτζανιού σος σόγιας
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια πράσινα (κατεψυγμένα)
  • 1/2 μέτρια κόκκινη, 1/2 κίτρινη και 1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κ. γ. ηλιέλαιο
  • 140 γραμμ βρασμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα κάσιους ή καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μαγείρεψε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη

  • 2

    Ρίξε το τζίντζερ μέσα στη σος, ανάμειξε και άφησέ την στην άκρη

  • 3

    Σε μεγάλο τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε τα φασολάκια και τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3' με 5' λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Πρόσθεσε τα noodles, το κοτόπουλο, τη σόγια με το τζίντζερ και τα κάσιους και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά

  • 4

    Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο σουσάμ

  • Μπορείς φυσικά να σοτάρεις το κοτοπουλάκι σου στο λάδι, χωρίς φυσικά να το έχεις βράσει αν θέλεις να είναι πιο τραγανό. Σημείωσε επίσης πως τα noodles δεν θέλουν πολύ βράσιμο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...