TLife | The female side of life

Κοτόπουλο Chimichurri

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Chimicchurri είναι μια πράσινη ωμή σος από μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά! Ετοίμασέ την στο άψε-σβήσε και περίχυσε το φιλέτο κοτόπουλο. Σέρβιρε με τρυφερό φασολάκι και απόλαυσε το πιο καλοκαιρινό γεύμα.

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 350 γρ. πράσινα φασολάκια
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι
  • ¼ κ.γ. λιωμένη κόκκινη καφτερή πιπεριά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Άλειψε κάθε στήθος και από τις δύο πλευρές με μία κουταλιά λάδι και αλατοπιπέρωσέ τες.

  • 2

    Προθέρμανε το γκριλ και ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια ένταση γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά.

  • 3

    Βράσε νερό και βάλε τα φασολάκια ίσα να μαλακώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.

  • 4

    Βάλε στο μίξερ τις δυο κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό, το ξύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία.

  • 5

    Ξύσε το λεμόνι σε φλίδες. Σέρβιρε το κοτόπουλο με τα φασολάκια ρίχνοντας λίγη σως και ξύσμα αλλά και περιχύνοντας με χυμό από το λεμόνι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...