TLife | The female side of life

Κινέζικο κοτόπουλο με πράσινο κάρι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιατί το κοτόπουλο αγαπάει την ανατολίτικη κουζίνα! Μαύρο ρύζι, μπόλικα λαχανικά και ένα ξεχωριστό πράσινο κάρυ θα σου δώσουν ένα κυρίως πιάτο εξαιρετικό για ανατολίτικες θεματικές βραδιές! 

Εύκολη 35 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας light, χωρίς ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 2-3 κ. σ. πάστα από πράσινο κάρι
  • 2 κ.γ. κορνφλάουερ
  • 1 κ.γ. Ξύσμα λεμονιού
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένι σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ¾ φλιτζανιού καρότα κομμένα ζουλιέν
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 350 γρ. μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό καστανό ρύζι basmati ή καστανό ρύζι
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Μαγειρικό σπρέυ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Φτιάξε τη σος ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γάλα καρύδας, το ζωμό, την πάστα κάρι, το κορνφλάουερ και το ξύσμα. Βάλτη στην άκρη

  • 2

    Ψέκασε ένα τηγάνι γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέυ. Ζέστανέ τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίξε την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα καρότα και το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι τραγανά. Βγάλε τα λαχανικά από το γουόκ

  • 3

    Αφαίρεσε το λίπος από το κοτόπουλο και κόψτο σε μπουκιές

  • 4

    Βάλε το λάδι στο γουόκ και ρίξε το κοτόπουλο. Μαγείρεψε σε μέτρια ως υψηλή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο

  • 5

    Κατέβασε από τη φωτιά μέσα στο γουόκ και ρίξε τη σως ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά

  • 6

    Πρόσθεσε τα λαχανικά και ανακάτεψε όλα τα υλικά με τη σος. Μαγείρεψε περίπου άλλα 2 λεπτά

  • 7

    Σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω στο μαγειρεμένο ρύζι πασπαλίζοντας με κόλιανδρο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...