TLife | The female side of life

Κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και μετσοβόνε

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πικάντικο και με υλικά ελληνικά θα δώσει έντονη γεύση στο τραπέζι σου!

Εύκολη 50 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1 μεγάλο ασπράδι
  • μισό φλιτζ. ψίχα ξερή ή φρυγανιά
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.

  • 3

    Σε μπολ ανακάτεψε το τυρί, τις ελιές και λίγο πιπέρι.

  • 4

    Χτύπα ελαφρά το ασπράδι σε μπολ με ένα πιρούνι.

  • 5

    Ανακάτεψε την ψίχα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

  • 6

    Προσεκτικά άνοιξε από το πλάι κάθε στήθος σχηματίζοντας ένα μικρό φάκελο.

  • 7

    Γέμισε κάθε στήθος με το ένα τέταρτο από το μίγμα του τυριού.

  • 8

    Κλείσε προσεκτικά κάθε στήθος πιέζοντας ελαφρά.

  • 9

    Βούτα κάθε στήθος πρώτα στο ασπράδι και μετά στην ψίχα και τίναξε απαλά για να φύγει ό,τι περισσεύει.

  • 10

    Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 11

    Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία μόνο πλευρά περίπου 2 λεπτά.

  • 12

    Βγάλ' το από το τηγάνι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω.

  • 13

    Ψήσε μέχρι να μην είναι ροζ εσωτερικά, περίπου για 20 λεπτά.

  • Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...