TLife | The female side of life

Κοτόπουλο Rogan Tzos

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένας απολαυστικός τρόπος να σερβρίρεις τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο. Όλοι θα αναρωτιούνται από που προκύπτει όλη αυτή η γεύση. Μια εξωτική παραδοσιακή συνταγή από την Κεράλα της Ινδίας.

Μέτρια 50' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 διπλά κομμάτια στήθος κοτόπουλου
  • 3-4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία κίτρινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
  • 5 εκ. ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένη)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι τοματοχυμό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος για γαρνιτούρα
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ή τσίλι (ή και περισσότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • Μπαχαρικά: 1 κ.γ. πάπρικα γλυκεία
  • ½ κ.γ. κουρκουμας
  • ½ κ.γ. κοφτή κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο σπόροι
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. σινάπι
  • 1 κ.γ. Garam Masala
  • 2 κ.γ. κάρυ Μαντράς
  • 4 λοβοί κάρδαμο (σπασμένοι ή 1 κουτ. γλυκού κοφτή σκόνη κάρδαμου)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψτε κάθε κομμάτι στήθος κοτόπουλου στα δύο.

  • 2

    Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, μαζί όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια.

  • 3

    Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, και ψήστε το μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι. Δυναμώστε τη φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι το γιαούρτι απορροφηθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο γιαούρτι.

  • 4

    Ρίξτε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον τοματοχυμό, ½ ποτήρι νερό (ή και λιγότερο) και αφήστε το φαγητό σας να πάρει μια βράση.

  • 5

    Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30' λεπτά (σκεπασμένη η κατσαρόλα) ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.

  • 6

    Αν η σάλτσα στεγνώσει, προσθέστε λίγο νερό. Ξεσκεπάστε, δυναμώστε τη φωτιά και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

  • 7

    Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μπαστουνάκια από τζίντζερ.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...