Κοτόπουλο με παρμεζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό κοτόπουλο σε παρμεζάνα μέσα σε σαλτσούλα και με ένα κομμάτι μοτσαρέλας να λιώνει στο στόμα! Τι καλύτερο για ένα απολαυστικό δείπνο;
Για να αγοράσεις τα υλικά εύκολα και απλά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε 8 φιλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 2 φλιτζ. ντομάτας στον τρίφτη
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 8 λεπτές φέτες μοτσαρέλας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε την παρμεζάνα με την ψίχα σε ένα μπολ.
  • Αλατοπιπέρωσε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
  • Βούτα το κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο αυγό, στράγγισέ το και μετά στην ψίχα και από τις δύο πλευρές.
  • Άπλωσε τη ντομάτα σε ταψί.
  • Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήσε το κοτόπουλο να ροδίσει περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Με μία σπάτουλα μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί με τη ντομάτα.
  • Βάλε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου μία φέτα μοτσαρέλας.
  • Ψήσε σε δυνατό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να βράσει η σάλτσα, περίπου 5-8 λεπτά.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Παραδοσιακά σερβίρεται με σπαγγέτι όμως μπορείς να το σερβίρεις με πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή και με μια υπέροχη πράσινη σαλάτα!

Read More

And More