TLife | The female side of life

Λεμονάτο φιλέτο κοτόπουλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια σειρά από μπαχαρικά θα δώσουν στο ζουμερό φιλέτο σου διαφορετική γεύση και τραγανή κρούστα.

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα: 1 ½ κ.σ κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιου φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι

  • 2

    Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και άσε τη σάλτσα να πάρει βράση

  • 3

    Χαμηλώστε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει

  • 4

    Χτύπησε το στήθος κοτόπουλο μαλακά να ανοίξει και να γίνει λεπτό και στο ίδιο πάχος

  • 5

    Αλατοπιπέρωσε

  • 6

    Βάλε το στήθος στο ασπράδι και μετά  στο αλεύρι, τινάζοντας μέχρι να απομακρυνθεί το παραπάνω αλεύρι

  • 7

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρασε τα στήθη να πάρουν χρώμα

  • 8

    Βγάλε από τη φωτιά και τοποθέτησε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι

  • 9

    Σέρβιρε με τη σάλτα και τριμμένο φρέσκο μαιντανό

  • Σέρβιρε με ρύζι ατμού ή ακόμη και πουρέ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...