TLife | The female side of life

Μεξικάνικο Κοτόπουλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα τρυφερό κοτοπουλάκι με πολλά, πολλά υλικά που θα του δώσουν υπέροχη μεξικάνικη γεύση!

Εύκολη 45 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κοτόπουλα σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρές κονσέρβες ντοματάκια (200 γρ.) τριμμένα
  • 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 κουτί καλαμπόκι γλυκό (περίπου 250γρ.)
  • 1 κουτί red kidney beans (κόκκινα φασόλια)
  • 1 καυτερί πιπεριά
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το βούτυρο, μαζί με την μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα κομμάτια κοτόπουλου

  • 2

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν

  • 3

    Στη συνέχεια σβήσε το κοτόπουλο με το κρασί και άφησε το να χάσει το αλκοόλ του

  • 4

    Συνέχισε το ψήσιμο προσθέτοντας τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και άφησε να σιγοβράσουν

  • 5

    Αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας

  • 6

    Κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε να πάει σε όλη τη σάλτσα

  • 7

    Σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα φασόλια για περίπου 10 λεπτά

  • 8

    Σέρβιρε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και τη σος φασολιού και καλαμποκιού. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με λευκό ρύζι

  • Αγόρασες νωπό κοτόπουλο και θέλεις να το καταψύξεις; Δες πως θα το κάνεις εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...