TLife | The female side of life

Γαλοπούλα γεμιστή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια πεντανόστιμη συνταγή με γέμιση από λαχταριστό κάστανο και κιμά. Η προετοιμασία της είναι αρκετά μπελαλίδικη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Εύκολη 4 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. κάστανα
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2/3 του φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1-2 γαρίφαλα κοπανισμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια ψιλκομμένα
  • 1 γαλοπούλα 5-6 κιλά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ουίσκι
  • 7 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χάραξε τα κάστανα και βράσε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν

  • 2

    Προθέρμανε το φούρνο στους 185 C

  • 3

    Κόβουμε τα βρασμένα κάστανα σε κομματάκια

  • 4

    Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι να μαλακώσει και πρόσθεσε το σέλινο ψιλοκομμένο

  • 5

    Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το ρύζι και σβήσε με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Συμπλήρωσε με τα μπαχαρικά

  • 6

    Ρίξε στη συνέχεια τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, τα αμύγδαλα και τα κάστανα και ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί για περίπου 8 λεπτά

  • 7

    Άφησε τη γέμιση να κρυώσει και αφαίρεσε το ξύλο της κανέλας

  • 8

    Άλειψε τη γαλοπούλα με πορτοκάλι και κονιάκ και αλατοπιπέρωσε την

  • 9

    Γέμισε προσεκτικά την γαλοπούλα με τη γέμιση και ράψε την κοιλιά της γαλοπούλας

  • 10

    Άλλειψε άλλη μια φορά με το πορτοκάλι και το κονιάκ και βάλτη στη γάστρα

  • 11

    Θέλει αρκετό ψήσιμο 3 με 4 ώρες, ενώ καλό είναι όσο ψήνεται να την αλείφεις τακτικά με πορτοκάλι και κονιάκ


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...