TLife | The female side of life

Σαλάτα με σπαράγγια, αυγό και φασόλια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι το λαχανικό της άνοιξης χωρίς καμιά αμφιβολία. Τρυφερό και ιδιαίτερο μας αρέσει να το δοκιμάζουμε σε διάφορες συνταγές. Για δες κι αυτή τη σαλάτα;

Εύκολη 30' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 5 εκ.
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά
  • 10-15 αμύγδαλα
  • 8 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα αυγά να βράσουν μέχρι να σφίξουν. Στράγγισέ τα, κρύωσέ τα με κρύο νερό και καθάρισέ τα προσεκτικά.

  • 2

    Σε κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει και ρίξε τα σπαράγγια με μισό κουταλάκι αλάτι. Μαγείρεψε ίσα, ίσα να μαλακώσουν τα σπαράγγια διατηρώντας το χρώμα τους, περίπου 2 λεπτά. Πέρασε τα σπαράγγια κάτω από κρύο νερό αμέσως αφού τα σουρώσεις.

  • 3

    Σε σαλατιέρα ανακάτεψε το λάδι, το ξύδι, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ξύσμα, αλάτι και το υπόλοιπο αλάτι. Κόψε τα αυγά και ρίξτα στο μείγμα. Πρόσθεσε τα φασόλια, το κολοκυθάκι κομμένω σε λεπτές λωρίδες, το κρεμμύδι και τα σπαράγγια.

  • 4

    Βάλε σε κάθε πιάτο λίγο μαρούλι και σέρβιρε από πάνω σε κάθε πιάτο το μείγμα με τα σπαράγγια και πασπάλισε με τα αμύγδαλα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...