TLife | The female side of life

Σαλάτα με ψητό παντζάρι και φέτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μα γίνεται το παντζάρι ψητό; Κι όμως γίνεται και η γεύση του μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και την dressing είναι απολαυστική. Άλλη μια σαλάτα που χορταίνει, αφήνοντας στον τέλος μια ανάλαφρη αίσθηση φρεσκάδας.

Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι σπόρους κριθαριού
  • 4 μέτρια πατζάρια χωρίς τα φύλλα
  • 1 μεγάλι κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (αφησέ το σε παγωμένο νερό για μισή ώρα)
  • 120 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 4-5 μικρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 1/2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα παντζάρια από τα φύλλα και τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. Ψήσε στη σχάρα για 30 με 45 λεπτά

  • 2

    Καθάρισε τα ψητά παντζάρια και κόψε σε μικρά κυβάκια

  • 3

    Στο μεταξύ βάλε τρία φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα να βράσουν. Πρόσθεσε το κριθάρι και λίγο αλάτι και άφησε να κοχλάσει

  • 4

    Άφησε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι το κριθάρι να "κρατάει" ελαφρά στο δόντι. Στράγγιξε και σκέπασε το κριθάρι

  • 5

    Την ίδια ώρα βάλε το κρεμμύδι σε κρύο νερό. Στράγγιξε το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει και έχεις αφήσει στο κρύο νερό

  • 6

    Ανακάτεψε το κριθάρι, το κρεμμύδι, τη φέτα και τις ροδέλες από τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ

  • 7

    Ράντισε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά

  • 8

    Δοκίμασε και αλάτοπιπέρωσε. Μην ξεχνάς πως η φέτα είναι αρκετά αλμυρή


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...