Το …ψυχαναγκαστικό σεξ! Μήπως το κάνεις και εσύ;

Το σεξ είναι απόλαυση. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Και δεν χωράνε ψυχαναγκασμοί, αν θέλουμε να είναι πραγματικά ευχάριστο. Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, που έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ερωτική τους ζωή (και όχι μόνο) γράφει για τα 7 σημεία που πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις, ώστε να μην καταστρέψεις τη συνεύρεση με το σύντροφό σου. Ο λόγος σε εκείνη…

Είναι γεγονός πως στις μέρες μας με τους γρήγορους ρυθμούς και το καθημερινό τρέξιμο, πολλές φορές το σεξ μένει πολύ …πίσω. Αρκετοί είναι εκείνοι και εκείνες που προσπαθούν λοιπόν να το εντάξουν και πάλι στην ερωτική τους ζωή, ώστε να συνεχίσουν να είναι μαζί.

Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να λειτουργούμε με κάποια βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, όπως για παράδειγμα να “κολλάμε” σε συγκεκριμένους τρόπους που θέλουμε να γίνουν τα πράγματα ή σε συγκεκριμένη σειρά, να ακολουθούμε κάποιες ιεροτελεστίες, να θέλουμε να γίνουν όλα “τέλεια”, με ακρίβεια και τάξη, να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης… Να λειτουργούμε δηλαδή, όπως θα έχετε ακούσει σίγουρα, πιο ψυχαναγκαστικά. Μπορεί αυτή η ψυχαναγκαστική λειτουργία να βοηθήσει τον ερωτικό τομέα ή δημιουργεί προβλήματα;


Προσέξτε λοιπόν τα παρακάτω 7 σημεία που καλό είναι να τα αποφύγετε:

1. “Είπαμε ότι θα κάνουμε σεξ απόψε!”
Και αν μετά την έξοδό μας νιώθουμε κουρασμένοι και νυσταγμένοι;

2. “Όχι έτσι, έτσι!”
Ναι, καλό είναι να δείχνουμε στο σύντροφό μας τι θέλουμε και τι μας αρέσει στο σεξ, όχι όμως με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να ακούει την καθηγήτρια των μαθηματικών να του κάνει υποδείξεις για το αν έλυσε καλά την άσκηση!

3. “Αφού σου είπα, πρώτα θα τελειώσουμε το … και μετά θα κάνουμε σεξ!”
Ας αφεθούμε λίγο στην ελευθερία της στιγμής και στον αυθορμητισμό, ας δώσουμε μία φρέσκια πνοή και ας βγούμε και λίγο από το πρόγραμμά μας…

4. “Όχι εδώ, πάμε στο κρεβάτι!”
Που είναι γραμμένο πως μόνο το κρεβάτι είναι ο χώρος που επιτρέπεται η ερωτική συνεύρεση; Υπάρχουν τόσα άλλοι χώροι και έπιπλα που μπορούν να διεγείρουν την ερωτική φαντασία και να οδηγήσουν σε ηδονικές απολαύσεις.

5. “Να πας να πλυθείς πρώτα” ή “Περίμενε να πλυθώ πρώτα”
Ναι, σίγουρα υποστηρίζουμε την καθαριότητα και των δύο συντρόφων. Αν λοιπόν, δεν ανήκετε σε εκείνους που (κακώς βέβαια) πλένονται κάθε …Σάββατο και έχετε την καθημερινή σας φροντίδα σώματος και υγιεινής, τότε μην το παρακάνετε. Πολύ συχνά ακούμε στο χώρο μας πόσο ξενερωτικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό το “υποχρεωτικό” πλύσιμο που πρέπει να γίνει “ακριβώς πριν από το σεξ”.

6.”Πρόσεχε μην με λερώσεις!”
Ακούγεται κυρίως από γυναίκες που νιώθουν πως το σπέρμα του συντρόφου τους είναι κάτι βρώμικο και το σιχαίνονται. Βέβαια, αυτές οι γυναίκες ή έχουν βάλει στραβά στο μυαλό τους το τι ακριβώς είναι το σπέρμα και το έχουν ενοχοποιήσει ή απλά σιχαίνονται πολλά ακόμα πράγματα στη καθημερινότητά τους. Καλό είναι να δούνε έναν ειδικό για να αποφύγουν την απόσταση με το ταίρι τους στο πέρασμα του χρόνου.

7. “Δεν φτάνω σε οργασμό!”
Πώς να κορυφώσει μία γυναίκα όταν φοβάται να αφεθεί, μήπως για παράδειγμα χάσει τον έλεγχο και φωνάξει ή κάνει γκριμάτσες ή … ή … Το “κράτημα” είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο οργασμός δεν επιτυγχάνεται!

/
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)

Read More

And More