TLife | The female side of life

Xταπόδι σαλάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κομματάκια από βραστό τρυφερό χταπόδι, διάφορα μυρωδικά και λαχανικά και η σαλάτα σου είναι έτοιμη! Πεντανόστιμη, καλοκαιρινή και ιδιαίτερη...

Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • Για το χταπόδι: 1 κιλό φρέσκο χταπόδι
  • 4 λίτρα νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι πιπέρι
  • 1 μικρό λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Για τη σαλάτα: 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες αι λιωμένες
  • 1/4 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
  • Μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 κ.σ. κάπαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2-3 κ.σ. ξίδι
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ματσάκι κάρδαμο 
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε το χταπόδι σε ζεστό τρεχούμενο νερό για περίπου 1 λεπτό. Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2-3 λίτρα νερό

  • 2

    Αλατοπιπέρωσε, βάλε και το πιπέρι, το λεμόνι και το σκόρδο, μαζί τα φύλλα δάφμης και τα κρεμμυδάκια

  • 3

    Ανέβασε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει! Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το βράσιμο για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το χταπόδι

  • 4

    Φρόντισε το χταπόδι να είναι πάντα σκεπασμένο από νερό όσο ψήνεται για να μην σκληρύνει το κρέας του

  • 5

    Στράγγιξε και αφαίρεσε το δόντι από το κεφάλι του χταποδιού

  • 6

    Για τη σαλάτα κόψε το χταπόδι σε κυβάκια και σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το με όλα σου τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαρούλι, το κόλιαντρο και το κάρδαμο, ανακατεύοντας καλά καλά. Σκέπασε και άφησε σε θερμοκρασία δωματίου για καμιά ώρα

  • 7

    Σέρβιρε σε ένα στρώμα από κάρδαμο και μαρούλι, με ψιλοκομμένο κόλιαντρο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...