TLife | The female side of life

Παϊδάκια με νεκταρίνι και ρόκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χορταστική σαλάτα με απολαυστικά παϊδάκια μαριναρισμένα σε μεσογειακή μαρινάδα. Ιδανικός συνδυασμός για να χορτάσεις και να εμποδίσεις μέρος του λίπους από το κρέας να αποθηκευτεί στο σώμα.


Εύκολη 1Ω & 20' 4μερίδες

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 8 παϊδάκια αρνίσια κομμένα σε πάχος 3 εκατοστών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μάτσο ρόκα
  • 2 δαμάσκηνα ή νεκταρίνια ή ένα και ένα κομμένα στα 8
  • 4-5 τοματάκια κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. σπόρους κολοκύθας καβουρδισμένους (εναλλακτικά βάλε κουκουνάρι καβουρδισμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτύπα σε ένα μπολ το ξύδι, το λάδι και τη ζάχαρη. Κράτα 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα και βάλε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μεγάλη πλαστική σακούλα για τρόφιμα.

  • 2

    Αλατοπιπέρωσε τα παϊδάκια και βάλτα στη σακούλα, κουνώντας τα με προσοχή (για να μη σκιστεί το πλαστικό) ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Βάλτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Αφού τα βγάλεις από το ψυγείο, άφησέ τα να σταθούν για μισή ώρα.

  • 3

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, ψήσε λίγα, λίγα τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές περίπου 8 λεπτά. Κράτησε στην άρκη για 10' λεπτά

  • 4

    Βάλε σε κάθε πιάτο λίγη ρόκα, δυόσμο, φρούτα, τις τομάτες και σπόρους. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη από τη μαρινάδα που έχεις κρατήσει. Βάλε από πάνω δύο παϊδάκια σε κάθε πιάτο.

  • 5

    Σέρβιρε αμέσως.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...