TLife | The female side of life

Σαλάτα πράσινο μήλο με καρύδια και σέλερι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό φθινοπωρινό πρώτο πιάτο με ελαφριά γλυκιά και όξινη γεύση μαζί, Σε dressing από μέλι και λεμόνι, μπλεγμπένο με μουστάρδα Dijon!

Εύκολη 15 Λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 5 κ.γ. μέλι
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο σέλερι με τα φύλλα
  • 2 πράσινα μήλα πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 3/4 του φλιτζανιού καρύδια καβουρδισμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι, τη μουστάρδα και το μέλι. Συμπλήρωσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Ψιλόκοψε το σέλερι και το τραγανό κομμάτι σε κυβάκια. Κράτησε κάποια από τα φύλλα σε μεγαλύτερα κομμάτια

  • 3

    Ανάμειξε το σέλερι με το μήλο και τα καρύδια σε 2  βαθειά μπολάκια, πίεσε ελαφρά και "ξεφόρμαρε" φτιάχνοτας ένα πράσινο πυργάκι

  • 4

    Περίχυσε με το dressing και σέρβιρε μαζί με μερικά φύλλα ανά πιάτο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...