TLife | The female side of life

Wrap μαρουλιού με ψητή γαλοπούλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιατί να μην αποφύγεις το αλεύρι και τις ζύμες στο σάντουιτς σου; Αφού μπορείς! Φτιάξε το wrap σου σε μαρούλι, αποφεύγοντας την τορτίγια και απόλαυσε μια σαλάτα compact!
Θερμίδες 200Kcal

Εύκολη 30' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 μεγάλα φρέσκα φύλλα μαρούλι τύπου iceberg
  • 4 φέτες ψητή ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε φετούλες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα φύλλα φρόντισε να κρατήσεις την επιφάνεια ψηλά στις άκρες του, που είναι πιο ελαστική και δεν θα σου σπάσει. Η βάση είναι πάντα πιο τραγανή

  • 2

    Κόψε κάθε φέτα γαλοπούλας σε λωρίδες. Υπολόγισε μία φέτα για κάθε wrap

  • 3

    Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λεμόνι, το λάδι και αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε με την πάπρικα

  • 4

    Στρώσε στο φύλλο τη γαλοπούλα, τα αγγουράκια στο κέντρο και από πάνω 2 κ.σ. από τη σος γιαουρτιού. Τύλιξε προσεκτικά το μαρούλι και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα

  • Τύλιξε το μαρούλι από την κορυφή προς τη βάση του (το μαλακό, προς το τραγανό) και ανάλογα με τα "νεύρα" που σχηματίζει. Θα δεις πως θα σε διευκολύνει...

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...